??, hem igen Save on your hotel - www.hotelscombined.com Wuxi China in english普通话

Google Wuxi.se

Ett populärt turistmål runt Tai Hu lake är den berömda filmstaden "city of three kingdoms".

Staden byggdes 1993 för inspelningen av en massa historier angående de tre kungadömen som existerade under sista delen av Han dynastin. Det har skrivits mycket om dessa under medeltiden och kinesisk television gjorde en väldigt lång tv serie som handlade om denna period. Dessa tre kungadömen(eller kejsardömen) bestod av rikena Wei, Shu samt Wu. Wu var det som idag är området kring Suzhou eller kring Tai Hue lake.
Hela ytan är mer än 350 000 kvadratmeter eller 35 hektar vilket motsvarar ytan av gamla stan i stockholm.Husen är replikor av gamla byggnader och ger dig mycket att lära om HAN dynastin åren 220fkr.-280ekr.. Du kan se mycket av tv serien på Dailymotion>>> . Du har även Romance of the Three Kingdoms Podcast 三国演义 liggande på youtube>>>. I de olika avsnitten förekommer text på engelska i övre samt undre bildkanten så du kan se vad det hela handlar om. OBS!!! Denna hemsida är blockerad i Kina.
Vid sidan om 3 kingdom city hittar du även water margin city samt Tang city. I Water margin city pågår inspelningar för olika tv shower och liknande. Denna del är lika stor som 3 kingdom city. Om du promenerar behöver du en hel dag för att se allt i detta område. Alla tre områdena är 100 hektar stort och räkna inte med att du hinner mer än två på en dag. Du hittar stället vid Tai Hu lake. Se mer på google maps>>>

tekannor
Du betalar 50 yuan per område du vill besöka. Vi valde här två av områdena och kom då undan med 90 yuan per person. Du tar buss 82 från Wuxi järnvägstation för att komma hit.

kanaler
Strax innanför murarna står de tre kejsarna som statyer med sina undersåtar, admiraler samt härförare.

Mr.Cai Yu Qiang
En bit till vänster om dessa statyer har du "three heroes fighting luby" som ger föreställningar varje dag. Du är välkommen att delta och får då en dress som skall likna någon från denna tid. Här har spelats in många avsnitt från tv serien.

Du ser en karta över området via google maps. Enklast att ta sig dit är med buss 82 från Wuxi centralstation och sedan gå av vid ändhållplatsen Sanguocheng. Från hållplatsen ser du ingången och den stora buddha statyn.

cao cao
Runt om i parken ser du statyer på de olika kejsarna samt generaler, admiraler och andra stridande. Detta är en staty av Cao cao som ledde en stor arme med båtar för att erövra denna del av Kina. Cao Cao styrde det norra Kejsardömet Wei och slog ner uppror som böndernas "de gula turbanernas" uppror och liknande. Varefter han utnämndes till kung eller hertig av Wei. Meningen var att Cao Cao ville ta makten över hela Kina vilket han även lyckades med. Han åkte dock på ett par bakslag som under slaget om de röda klipporna i mitten av Kina. I några av berättelserna sägs det att Cao Cao lurades att fixera sina båtar med hjälp av kättingar för att undvika sjösjuka bland sina krigare vilket gjorde att hans motståndare fick lättare att träffa båtarna med brinnande pilar vilket senare gjorde att de brann upp. Du kan läsa denna historian i "romance of three kingdoms" på 3kingdomspodcast. Cao Cao är annars känd för att ha kunnat hantera både pennan och svärdet. Det finns några dikter bevarade av Cao Cao plus hans söner Cao Pi samt Cao Zhi. En annan sak Cao Cao utvecklade var en form av skatter samt försörjning för sina soldater. Med skatt från bönderna i form av mat och djur gav Cao Cao beskydd vilket bönderna verkade nöjda med.

boats
Nere vid sjön har du chansen att prova några av Cao Cao:s båtar för en rundtur. Kostar runt 20 yuan.

cao caos boats
Här ser du en av båtarna. Den dagen jag åkte med var det väldigt kallt. Jag kan tänka mig det blir en bättre tur om du åker med lite tidigare på året.

I water margin city pågår inspelningar.


Denna delen är minst lika stor som den första, city of three kingdoms. Skall du runt hela området så ta på dig ett par rejäla skor och kanske en flaska vatten för området är stort.

hog hastigets tag
Överallt ser du skådisar gå runt och hör även mycket prat genom olika PA. Här pågår inspelningar för olika tv shower dagligen.

klicka for stor bild
Bakom denna porten pågick något som såg ut som en tv show.

snygga burkar

Det var mycket skådisar runt om med peruker och dräkter.

small actor
En av skådisarna här. Såg ut som om de flesta hade lite av linslus i sig och inte alls var rädda för att komma med på bild. Trevliga människor, du får massor med leenden och även erbjudanden om att vara med som någon slags statist eller publik i olika evenemang.

Andra populära turistmål

är de olika marknaderna som Nanchan city temple market, silkes och hantverksmarknaden i Suzhou, den enorma buddhastatyn i Lingshan samt alla de fantastiska muséer du ser överallt här.


Lite gratiskurser kinesiska drivrutiner.net, Tripadvisors tips på att se i wuxi, travelchinaguides tips

Business sweden shanghai,  Shanghai free trade zone,
Verksamt.se:s tips på länkar, kontakt