??, hem igen Save on your hotel - www.hotelscombined.com learn chinese in english

Google Wuxi.se

Några utmärkta länkar för att lära dig det kinesiska språket.

Kinesiska, eller Mandarin, kallas putonghua i Kina. Vilket vill säga "det allmänna språket" och är den dialekt som talas i Peking. Guoyu är det som kallas förenklad Mandarin och något som även talas eller skrivs på Taiwan. Dialekterna skiljer väldigt mycket när det gäller uttal men skriftspråket är det som är gemensamt för Kina och Taiwan. Lunds universitet har en bra beskrivning på vad som menas med mandarin. Se mer på HUMANISTISKA OCH TEOLOGISKA FAKULTETERNA | LUNDS UNIVERSITET. Du hittar även mycket om vad språket handlar om på engelska, svenska wikipedia. En svårighet vi från västerlandet har med kinesiskan är dess teckenspråk. Det sägs att du skall kunna, åtminstone, 2000 tecken för att kunna förstå något av en normal dagstidning i Kina. En lärare i kinesiska klara runt 6500 tecken och då kan denne endast 93% av språket. I alla fall enligt en Kandidat uppsats från Lunds universitet på Kinesiska: Ett skriftspråk, två system.

Det kinesiska språket bygger väldigt mycket på konsonanter och fem betoningar på vokaler. På många ställen tas dock konsonanterna bort vilket kan göra det svårare att förstå och samtidigt gör vokalerna viktigare. I Wuxi lade jag märke till att många konsonanter försvann vilket gjorde att ord som "God kväll", Wang shang Hao, blev uttalat Wa an eller wan an. Dialekten som talas i Wuxi liknar mycket den som talas i Suzhou och Shanghai. Dialekten kallas för Wu kinesiska. Wu är det gamla kejsardömet här nere vilket erövrades av Jin Dynastin 280 E.kr. Du ser mycket om tre kejsardömens strider ute på city of three kingdoms inte långt från Wuxi.

Vi västerlänningar bör nog hålla oss till "rikskinesiska" för den förstås av majoriteten här nere. Jag har hittat några länkar som hjälper dig med enklare fraser.

en bra språkkurs i kinesiska
Growing up with chinese
är en bra kurs där du lär dig runt 300 fraser i 100 stycken avsnitt på, vardera, 15 mimuter. Läraren är Charlotte McInnis som är född i Kina och flyttade till U.S.A vid sju års ålder. I de olika avsnitten ser och hör du olika skådisar använda ord som Ni hao, Xie xie och andra fraser du kan ha nytta av. Charlotte går igenom fraserna efter videon. Kan vara en nyttig genomgång när du sitter på den 12 timmar långa flygresan till Kina eller om du fastnar på en flygplats, hotell eller något annat. Du kan ladda ner alla avsnitten så du behöver inte vara uppkopplad för att få tillgång till dem. Tyvärr har kinesiska cctv problem just nu med att flytta över länkar så därför kommer du till getlink.pro just nu. Jag återkommer med den riktiga länken när de fått ordning på servern igen.

bbc
BBC har en duktig kurs ute på sin hemsida
Du kan behöva en ganska bra bandbredd för att kunna visa de videos som är med. Sitter du med 200 lina behöver du vänta en stund tills hela videon har laddats.

American peacecorps har flera nyttiga mp3 filer du kan ladda ner eller lyssna på angående mandarin.

freechineselessons är en massa videos med nyttiga lektioner.

chinesepods.com brukar jag använda när jag kör långt eller sitter och väntar på något ställe. Ladda ner 1 Gb i smartphonen, använd handsfree och du utnyttjar tiden på vägen samtidigt som kursen håller dig vaken. Här sitter en amerikansk kille samt en kinesisk tjej och pratar om kinesiska. Olika situationer, möten, mat och hundratals andra situationer. Är du nybörjare kan de mer avancerade avsnitten bli ganska svåra.

kinesiska pa svenska
chinese4.eu
gratis lektioner på svenska. Du behöver aktivera flash för att kunna höra uttalet.

Häftad, Språk: Kinesiska, Antal sidor: 165, Utg.datum: 2009-06-02, Upplaga: 1
  Förlag: Folkuniversitetets förlag
  Illustratör/Fotograf: Tina Käll  Dimensioner: 226 x 210 x 11 mm
  Vikt: 497 g
  SAB: Fva,Fva/LC
  ISBN: 9789174346312
Kinesiska för nybörjare

Kinesiska för nybörjare ger en introduktion till det kinesiska språket. Boken riktar sig till studerande på gymnasienivå eller i annan vuxenundervisning. Kinesiska språket är ett teckenspråk. Tecknen är uppbyggda av enkla streck som skrivs på ett visst sätt och i en viss ordning. I boken Kinesiska för nybörjare förklaras hur varje nytt tecken formas. För att kunna lära sig uttala tecknen anges stavningen i pinyin, som visar ett standardiserat uttal med hjälp av det latinska alfabetet. Därefter följer en "ord-för-ord-översättning och därtill en korrekt idiomatisk översättning till svenska. Kinesiskans grammatik är förhållandevis enkel för nybörjaren. Det finns t.ex. inga böjningar och det är ordets plats i en mening som avgör dess funktion och betydelse. Kinesiska för nybörjare innehåller tio avsnitt med texter som behandlar vardagsliv och nöjen. I varje avsnitt finns övningar av olika slag. Både hör- och läsförståelse tränas, liksom muntlig och skriftlig färdighet. Språkinlärningen kompletteras med fristående texter om kinesisk kultur. Boken avslutas med facit och en kinesisk-svensk ordlista. Cd med inspelade texter ingår i boken.

Häftad
Språk: Svenska
Antal sidor: 432
Utg.datum: 2007-08-01
Upplaga: 3
Förlag: Bilda Förlag
Dimensioner: 240 x 168 x 23 mm
Vikt: 880 g
SAB: Fva
ISBN: 9789157479488
Kinesiska språket i mittens rike

Boken, som är välkänd för sin goda pedagogik, presenterar ett grundläggande ordförråd för den som vill göra sig förstådd i Kina och förklarar enkelt och tydligt de olika satsmönster som är talspråkets grund. Tecknens uppbyggnad visas tydligt. Ljudskriften (pinyin) är ett genomgående hjälpmedel i boken. På köpet får man praktiska kunskaper om Kina, dess kultur och vardag. Ett bra uttal är avgörande för att bli förstådd i Kina och till boken finns en separat cd med inlästa dialoger och satsmönster. Johan Björkstén är bokens författare Han är verksam i Kina sedan 15 år, och är med sitt företag Eastwei Relations ledande inom varumärkeskommunikation. Johan är också en välkänd radio- och tv-profil i Kina..

Kinesiska tecken

Kan hjälpa dig förstå att uttalet på vokalerna är viktiga då det gäller att säga olika ord. Exempelvis ordet Guan kan betyda både tjänsteman och logi beroende på hur du uttalar det.

Det skall finnas runt 56000 kinesiska tecken och det tycker jag inte jag sett någon, ens i kina, kunnat skryta med att kunna. En "normal" kines klarar kanske runt 5000 tecken. För att kunna, någorlunda, förstå en dagstidning i Kina behöver du kunna runt 2500 tecken. Du kommer även långt med runt 1500 då mycket bygger på logik och att det är lättare komma ihåg betydelsen med hjälp av en bild. Tecknet för bra symboliseras av ett barn och en kvinna. Ursprung kombineras av två personer o.s.v.

Enligt asian art museum i Los Angeles var kineserna de första som använde tryckkonsten och inte, som vi tror, Johannes Gutenberg. Du hittar massor av intressant material angående Kina ute på deras hemsida education.asianart.org

Du hittar flera intressanta förklaringar och chans att höra uttalet om kinesiska tecken ute på chinese4.eu .

Du har även flera tecken ute på rocket language med uttal

Det engelska alfabetet skrivet med förenklad kinesiska

Learnchinesee.com har en kurs i att skriva på kinesiska

Learn Chinese EZ Har en hel del nyttigt

kinesiska tecken
Lär dig skriva kinesiska tecken

Den vackra skriften är det kinesiska språkets mest exotiska och fascinerande särdrag. De kinesiska tecknen skapades för minst fyra tusen år sedan och har till denna dag bibehållit det utseende de hade vid vår tideräknings början. De används fortfarande som standardskrift i Kina och som ett komplement till inhemska alfabet i Japan. I både Kina och Japan har tecknen en viktig kulturell funktion - kalligrafi är en av de mest ansedda konstformerna och man lägger stor vikt vid en vacker handstil. En korrekt handstil är också viktig för den som vill skriva snabbt och felfritt med kinesiska tecken. Denna bok lär ut grunderna i kinesisk skrivkonst. Boken fordrar dock inga förkunskaper i kinesiska och passar därför var och en som är allmänt intresserad av den kinesiska kulturen. För den som studerar japanska bör den vara till god hjälp vid studiet av kanji. Modelltecknen är skrivna av Yan Ruimin, en ledande kinesisk kalligraf som är expert på kalligrafi med reservoarpenna. (Studentlitteratur)

jasminemandarin.teachable.com
Några gratis online kurser från jasmine mandarin.

Några roliga översättningar av kinesiska tecken. Jag har sett detta några gånger Och jag tror vi västerlänningar gör likadant när vi försöker översätta vårt språk till kinesiska. Detta är en anledning till att även du skall vara försiktig med att använda tjänster som google translate till allt.

Här är några till från boredpanda

Subscribe to RSS headline updates from:
Powered by FeedBurner

hundreds of free chinese lessons on android
Visste du om att det finns hundratals gratis appar på google play du kan använda för att lära dig språket? Se mer här>>>


Lite gratiskurser kinesiska drivrutiner.net, Tripadvisors tips på att se i wuxi, travelchinaguides tips

Business sweden shanghai,  Shanghai free trade zone,
Verksamt.se:s tips på länkar, kontakt