??, hem igen Save on your hotel - www.hotelscombined.com language

Google Wuxi.se

Nyåret 2019 startar 5 Februari i Kina. Nyår i Kina är troligen kinas största helgdag.

2019 är grisens år. Enligt kinalotsen "En gris är ärlig och tolerant och blir ofta en god vän, men de kan ibland älska det goda livet lite väl mycket. De är generösa, men kräver ofta lika mycket tillbaka och blir besvikna när omvärlden inte uppfyller dess krav. Konstnärliga och lekfulla yrken passar grisen.". Själva nyårsdagen är den 5:e men man startar firandet kvällen innan med middagar, presenter, tv utsändningar o.s.v. Helgdagarna i Kina följer den kinesiska månkalendern. Månkalendern har en väldigt lång tradition och bestämmer saker som horoskop, när du skall be om äktenskap, graviditet och mycket annat. Du kan se mer om denna kalender på travelchinaguide.com/intro/focus/calendar.htm. Det varnas på flera ställen för var du inte skall åka denna helg i Kina. Wanna-travel.com varnar, bland annat, för att besöka Gula bergen eller Hungshan. Andra ställen är Beijing samt kinesiska muren, Zijin berget, Xuanwu, Nanjing, plus många andra ställen. Det jag fick lära mig under mitt besök här var att undvika resa under denna helg. Tåg, bussar , flyg och hotell är fullbokade vilket även leder till höga priser. Du kan se mer om högtider i Kina på timeanddate.com/holidays/china/2018. Du kan se mer om denna högtid på nyår 2018 i Kina>>>.

Nyåret startade 28 Januari 2017 i Kina

kanaler
Överallt ser du utsmyckningar med kycklingar och tuppar. Detta är framför en stormarknad i Wuxi.

squear
Detta är ett av torgen i centrum. Här ligger en röd matta och massor av utsmyckningar runt om för att fira.

Nyår i Kina är väldigt viktigt.

hog hastigets tag
Dessa tecken står för "Bai N ien" vilket står för "hälsa på familj och vänner". Det är nästan ett måste i kinesisk tradition. Detta innebär att alla hotell, flyglinjer, bussar och tåg är fullbokade på grund av att alla reser runt för att träffa familj eller vänner. Detta är den längsta högtiden på hela året i Kina och pågår till och med mitten av februari. Jag hör stormarknader har endast öppet några timmar varje dag under dagarna efter det kinesiska nyåret. Sedan liknar det mycket våran julhögtid. Några företag ger ledigt i mellandagarna för att du skall ha tid att resa till familj eller vänner några dagar.

forskolan
Som jag förstår det sitter mesta av kina framför TV:n kvällen innan kinesiskt nyår. Detta året startade nyår 28:e januari och då satt alltså de flesta och såg tv program kvällen den 27:e Januari.

pengar under kudden
Många ungar får en sådan här under kudden. Det liknar nästan en julafton här i väst. Paketet innehåller ofta pengar.


Ja, det handlar ju om tuppens år.


Ja, det fyras av raketer även här. Bemärk, jag tyckte det fyrades av raketer nästan jämt när jag var i Wuxi. Men det skall väl även fyras av raketer på denna nyårsafton ändå kan tyckas.


 

ISBN: 9789174690613
Sverige möter Kina : undvik kulturkrockarna

Lite gratiskurser kinesiska drivrutiner.net, Tripadvisors tips på att se i wuxi, travelchinaguides tips

Business sweden shanghai,  Shanghai free trade zone,
Verksamt.se:s tips på länkar, kontakt