??, hem igen Save on your hotel - www.hotelscombined.com in english

Google Wuxi.se

Mat är billigt och mycket populärt i Kina.

En sak är säker och det är att du aldrig behöver gå hungrig här. Lokalborna säger dock att du skall se upp med några av alla dessa serveringar du ser på gatan. Du riskerar hamna i säng med sjuk mage och förgiftning om du inte ser upp.Gå in på en av alla de restauranger du ser överallt. Du blir mätt för 10 yuan(cirka 13 skr). Restaurangerna försöker hålla sitt rykte i ordning.

kanaler
Ett populärt ställe att äta på är family mart. Family mart är en japansk kedja som serverar snabb mat i form av olika tofu, grillat/kokt kött, dumplings och mycket annat. Du har även möjlighet att handla glass, smörgåsar, kanske en öl/dricka eller vad du vill för en billig peng. Dessa snabbmats butiker håller oftast öppet dygnet runt.

Kommer du från europa kan det vara en fördel att besöka någon av alla de nudelrestauranger du hittar överallt.

hog hastigets tag
Här ser du en nudelsoppa med dumplins för 30 yuan. Denna skål är mat för två personer. Med ris betalar du runt 31 yuan(cirka 40 skr).

Plump potten klistermärken, kryddiga samosas och anbud BAO (fyllda bullar) åtnjuts av miljoner varje dag i dim sum restauranger, på gatan och i privata hem över hela världen. Wrapped, rullade, eller fyllda; ångas, stekt eller bakad-asiatiska klimpar är också förvånansvärt lätt att förbereda, som Andrea Nguyen visar i asiatiska Dumplings.

choose your food


Fördelen med denna typ av restauranger är att du själv kan välja vad du vill ha i din nudelsoppa. Du plockar själv av all de ingredienser du vill ha. Ställer den på en våg vid kassan, biträdet kokar sedan dina ingredienser och serverar resultatet.

Kanske du skall undvika "traditionella" kinesiska restauranger.

green beans

Så här ser en traditionell meny ut. Serveringspersonalen talar ofta endast mandarin och ingen engelska. Jag använde en applikation du hittar på google play kallad iTranslate vid alltför svåra översättningar. Den fungerar så att du talar in det du vill översätta, trycker en knapp som sedan talar det språk du velat översätta till. Fungerar där du har trådlöst. Du har nu även en kamera i google translate där du scannar över tecknen och kan sedan se dem översatt till flera språk. Jag menar du behöver, även här, trådlöst för att få den att fungera.


Maträtter

duktig portion for 50 skr
Vissa ställen ger dig extra rabatt ett par timmar innan stängningsdags. Här ser du olika typer av grönsaker, tofu, kelp, oxgryta med bönor och ris för 43 yuan. Detta räcker gott till två personer.

ma la doufu
Detta är Ma La Doufu eller Mapo Doufu(den kopparärriga gummans bönost). En läcker rätt som innehåller finmalt fläskkött, tofu, vårlök, chili, jordnötter och massor av andra kryddor. Brukar vara ganska hett kryddad. Du ser ett recept här>>>

stekt ris med gronsaker

Denna variant på ris tyckte jag smakade alldeles utmärkt. Stekt ris med grönsaker på insidan. Menar det var någon typ  av spenat.

Lite gratiskurser kinesiska drivrutiner.net, Tripadvisors tips på att se i wuxi, travelchinaguides tips

Business sweden shanghai,  Shanghai free trade zone,
Verksamt.se:s tips på länkar, kontakt