??, hem igen Save on your hotel - www.hotelscombined.com in english

Google Wuxi.se

Du kan försöka dig på några av maträtterna själv.

Kom ihåg att köpa in ingefära, vår samt vitlök innan du börjar. Andra saker som kan vara bra att ha hemma är soja, kinesiskt risvin plus en duktig grönsakskniv(mycket att hacka).

Sold By	Tuttle Publishing
ISBNs	9789628734207, 9789628734207, 1462911218, 9781462911219
Language	English
Number of Pages	69
Mini Spicy Sichuan Cooking Daniel Reid eISBN-13: 9781462911219
69 sidor recept med bilder från Sichuan provinsen i Kina. Enkelt att läsa och förstå med illustrerande bilder på över 30 recept. Inspirerande för dig som vill prova något annorlunda kryddigt.

En vanlig ingrediens i kinesisk och japansk mat är tofu.

Tofu används mycket av vegetarianer samt laktosintoleranta och innehåller väldigt mycket järn, kalcium samt 8 procent protein. Tofun framställs av malda sojabönor, kokas och pressas sedan i olika enheter som silar och liknande. Tofun tar åt sig väldigt mycket smak från olika kryddor och är därför väldigt populär i olika maträtter.

ma la doufu
Detta är Ma La Doufu eller Mapo Doufu(den kopparärriga gummans bönost). En läcker rätt som innehåller finmalt fläskkött, tofu, vårlök, chili, jordnötter och massor av andra kryddor. Brukar vara ganska kryddad. Denna maträtt kommer från Sichuan distriktet i Kina. Ett område nära Tibet. Detta område är känt för sina kryddstarka rätter och väldigt populärt område för sin mat i Kina. Du hittar receptet i Boken Kina Matens rike skriven av Linlin.

Ingredienser

4 portioner
400 gram tofu
0,5 dl olja
50 gram köttfärs
1 msk chilibönpasta
1 tsk ingefära, färsk, finhackad
3 st vitlöksklyfta(or), finhackade
1 krm chili, malen
2 tsk risvin , kinesiskt
2 dl kycklingbuljong, klar, eller 1/2 tärning i 2 dl vatten)
1 krm salt
1 krm socker
1 tsk soya
1 tsk potatismjöl, utrört i 2 tsk vatten
1 st salladslök(ar), finhackad
0,5 tsk sichuanpeppar, malen

Tillagning
Receptet kommer från boken ”Kina - Matens rike” (Bilda Förlag)
1. Skär tofun i 2 cm stora tärningar. Värm tofun med 5 dl kallt vatten i en kastrull. När vattnet börjar koka, vänta i ungefär en minut och ta sedan upp tofun.
2. Värm oljan i en wok. Tillsätt köttfärsen och woka tills den är genomstekt. Tillsätt chilibönpasta, ingefära, vitlök och chilipulver och woka i några sekunder.
3. Tillsätt det kinesiska risvinet, kycklingbuljongen, saltet, sockret, sojan och tofun och rör ett par gånger från botten. När vattnet kokat upp, sjud på låg värme i 1–2 minuter och tillsätt sedan potatismjölet upplöst i vatten och rör om.
4. Tillsätt salladslök, häll upp på ett serveringsfat och dofta över malen sichuanpeppar

Du kan, med fördel, prova andra saker som jordnötter, olika typer av kål, chilipeppar och vad du tycker själv fungerar.

Du ser även ett lite annorlunda recept med köttfärs på svt från programmet Kinas mat. Se mer här>>>

Format Hardback | 256 pages
Dimensions 187.96 x 236.22 x 40.64mm | 1,270.05g
Publication date 17 Jun 2003
Publisher WW Norton & Co
Publication City/Country New York, United States
Language English
Illustrations note 16 pages of colour photographs
ISBN10 0393051773
ISBN13 9780393051773
Bestsellers rank 27,658
Land of Plenty: A Treasury of Authentic Sichuan Cooking
Fuchsia Dunlop. Världens stora kulinariska hemligheter. Många av oss känner till det för sitt "heta och kryddiga" rykte eller några av sina mest kända rätter, framför allt Kung Pao-kyckling, men det är bara början. Sichuanska köket är legendariskt i Kina för sin sofistikerade och häpnadsväckande mångfald: lokala gourmeter hävdar att regionen har 5000 olika rätter.

dumplings
Dumplings, en annan en annan populär rätt här nere. Egentligen kan du använda endast vatten och vetemjöl och sedan en fyllning av strimlad vitkål med stekt quorn, köttfärs eller champinjoner. Du häller någon deciliter vatten i en skål och tillsätter sedan lite vetemjöl i taget samtidigt som du vispar ihop allt till en mjuk deg. Du kan även använda ett ägg eller en smula bakpulver i degen om du vill ha den krispigare. När du knådat ihop den skall den vila minst fem minuter under lock eller plastfolie. Har du blandat i ägg eller bakpulver skall du låta den stå, åtminstone en timma.
Under tiden degen ligger till vila gör du i ordning det du vill ha i dumplingarna. Prova att skiva och steka champinjoner, några grönsaker som skivad broccoli, kanske någon skivad purjolök eller någon typ av kött med strimlad vitkål.
När degen vilat kavlar du ut den så den blir platt. Skall du steka den kavla den tunnare och skall du koka så gör den något tjockare. Ta sedan och skär ut små bitar på allt från ett par kvadratcentimeter till större bitar. Här kan du använda kakformar eller glas för att ge bra storlek eller utseende i bitarna. Du stoppar sedan i fyllningen och nyper åt dem så att de blir täta runt om. Nu kan du välja att koka dem med Grönsaks/kött-buljong alternativt steka dem i en stekpanna. Dessa du ser på bilden har kokats vilket är det vanligaste här nere. När det sedan gäller Wuxi så använder de aldrig starka kryddor eller lök i dem här.
Istället får du en sesam sås till som du kan krydda starkt eller svagare. Prova med 0,5 dl sesamolja, 0,5 dl soja, 1 msk vitvinsvinäger(eller kinesiskt risvin om du har), saften från en liten limefrukt, 2-3 msk finhackad koriander och sedan hackar du en liten chilifrukt med frön(för att få styrkan). Här kan du då själv välja om du vill ha stark eller svagare sås genom att välja stark eller mild chili. Kan även vara gott med ett uns sichuan peppar i. Rör runt och låt den stå i några minuter så har du en fantatsisk sås till dina dumplings.

Jag hittade ett vegetariskt recept(ja, du blir tvungen att använda något annat än ägg om du skall ha det ordentligt vegetarisk OBS!!!)på dumplings hos meichubang.com som ser ut så här:

Ingredienser:
150 gram mjöl(gärna rismjöl, du skall även kunna använda vetemjöl med mycket gluten),
300 gram kål(gärna kinakål)
3 ägg
1 dl morotsjuice(du kan spä ut denna med vatten om du vill ha lite mildare smak från morötter).
100 gram färska champinjoner
salt
peppar
kryddor för dumplings
sesam olja

Tillagning:
Blanda morotsjuice och mjöl till en smidig deg och ställ till sidan.
Tvätta kål och svamp,
Koka kålen i 5 minuter och häll av vattnet
Koka svampen 3 minuter och häll av vattnet.
Hacka kål och svamp, placera dem i grytan.
Stek äggen som äggröra.
Placera äggröra, kål, svamp, dumpling kryddor och sesamolja i grytan, rör om väl.
Knåda degen och dela dem till mindre knyten, kavla ut dem väl med hjälp av folie.
Placera fyllningen du har gjort i grytan i mitten av degknytena. Slut till väl runt fyllningen så att de är helt täta runt om.
Ångkoka knytena 15 minuter och de skall vara färdiga. Du kan även prova med att koka dem direkt i vattnet men då är det ännu viktigare du har tillslutit dem väl. Om du kokar dem kan du se de är färdiga när de flyter upp till ytan.

Servera med ris, soja, lite sallad och kanske någon Sichuan bön pastej.

Du har även en fin variant på Tinas matblogg pickipicki>>>

Jamie Oliver har också några bra recept

Andrea Nguyen
eISBN-13: 9781607740926
Asian Dumplings Mastering Gyoza, Spring Rolls, Samosas, and More.

en bra bok om kinesisk mat ISBN: 9789157479402
Kina Matens rike

china kokboken
China the cookbook

chinese ricewine
Kinesiskt risvin rött

ready maou tofu sauce, sichuan style
Spicy Element MaPo Tofu Sauce Value Pack 35 oz(2235 gram) - Authentic Sichuan Taste

File Size: 2395 KB
Print Length: 32 pages
Simultaneous Device Usage: Unlimited
Publication Date: February 15, 2016
Sold by: Amazon Digital Services LLC
Language: English
ASIN: B01BU2N2ME
Text-to-Speech: Enabled
Chinese Cooking Recipes: Vegetarian

Lite gratiskurser kinesiska drivrutiner.net, Tripadvisors tips på att se i wuxi, travelchinaguides tips

Business sweden shanghai,  Shanghai free trade zone,
Verksamt.se:s tips på länkar, kontakt