??, hem igen Save on your hotel - www.hotelscombined.com in english

Google Wuxi.se

Väldigt många snabbmats restauranger dyker nu upp i Kina

kanaler
Kentucky Fried Chicken eller KFC är mycket populärt i Kina. Du ser dessa nästan överallt. Här får du en hygglig wifi.

McDonalds syns även de i många städer.

hog hastigets tag
Du ser dem på de flesta järnvägstationer men även inne på varuhus överallt. Jag tyckte deras kaffe smakade utmärkt. Jag fick betala 11:50 Yuan för en stor mugg. Menar det är ungefär samma pris som hemma i europa. Det jag såg var att McDonalds i Kina har bättre standard på service och mat än här i Sverige.

coffee
Du hittar starbucks lite överallt men jag tycker inte det är något att rekommendera. Höga priser, dålig service och kaffe. Nej, ta då hellre en McDonalds.

FamilyMart är en slags japansk pressbyrå eller 7 eleven med bra priser och god mat.

green beans
Går du in hittar du det mesta du kan behöva för att mätta en hungrig mage. Detta är, egentligen, en japansk kedja som etablerat sig i Kina. I japan är de större än 7 eleven och planerar att erövra även U.S.A. På deras hemsida skriver de att det finns mer än 12000 butiker. Du ser dem lite överallt i Shanghai, Wuxi, och Suzhou. Här serveras nudlar, någon slags tofu eller kött på pinnar, du har möjlighet att köpa en kaffe, cola eller pilsner samt även mackor. På FamilyMart har du även wifi. Fungerar någorlunda. Du skall hitta ett nät ,med namnet Famima_Wi-Fi. För att använda det behöver du skriva under en överenskommelse(ungefär som du gör med sj här). Till skillnad mot de wifi jag hittade på tunnelbanan, bank of china och andra ställen behöver du endast en email adress här vilken du använder för att skriva under du "sköter" dig.


Kinesisk snabbmat

porslin och fajans
Kineserna försöker, precis som vi, att etablera egna snabbmats kedjor då det är en stor marknad i Kina. Detta är en slags nudelrestaurang med mycket att välja på.

dumplings
Dumplings är en annan typisk maträtt här nere. Smakar faktiskt alldeles utmärkt. Det är degknyten fyllda med allt från skaldjur till grönsaker. Jag visar dig några exempel på recept här>>>

nudels with peanuts
Detta är en skål med risnudlar, en starkt kryddad sås samt jordnötter du får för en tia på många av dessa ställen.

Lite gratiskurser kinesiska drivrutiner.net, Tripadvisors tips på att se i wuxi, travelchinaguides tips

Business sweden shanghai,  Shanghai free trade zone,
Verksamt.se:s tips på länkar, kontakt