??, hem igen Save on your hotel - www.hotelscombined.com in english

Google Wuxi.se

Några karttjänster du kan använda i Kina.

Jag fick några av googles tjänster att fungera i Kina. Detta fungerade om jag använde wifi. Jag fick dock inte google maps, översättningstjänster, gmail och så vidare att fungera med hjälp av enbart 3/4 g. Jag lägger ut några tjänster här som skall fungera utan wifi.

maps me offline and real time app
Maps.me
klarar de flesta ställen i Kina och har fått goda recensioner på google play. Den skall fungera på både android samt iOs. Du har möjlighet att läsa orter och ställen i kartan på 27 språk jag ser dock inte svenska men danska, finska och engelska. Ladda ner den här>>>. Det jag inte ser maps.me klarar det är att ge din destination till andra. Om du kommer vilse någonstans i Kina och vill ha hjälp därifrån rekommenderas wechat appen som kan skicka platsen där du står till en annan wechat användare. Wechat används av många Kineser. Du laddar ner den på googleplay>>> eller apps.apple.com>>>

gratis karta wuxi
Openstreetmaps
har faktiskt en duglig karta över Wuxi i Kina. Du kan söka med våra bokstäver men kartan innehåller mest kinesiska tecken. Kan vara svårt att förstå.

bing maps fungerar i kina
Bing maps
har översatt gatunamnen till engelska. Bästa alternativet jag hittat, än så länge.

gratis karta
mapquest
är en äldre tjänst som fungerar än idag.

gpsies.com har jag inte hunnit prova ännu. Jag är tveksam till om den fungerar i kina då jag misstänker den använder google maps. Skall du prova den i Kina blir du tvungen att ladda ner den på google play eller itunes innan du åker.

gratis karta igen
opencyclemap.org
kan gå att använda om du förstår de kinesiska tecknen förstås.

kanaler
Det ställe jag fick bäst uppkoppling på var inne på en Bank of china. Här fick jag över 100 MB ned på mobilen och även en bra hastighet på laptopen. Du kan dock behöva ett kinesiskt nummer för att få ett sms för att sedan få en kod att koppla upp dig med.

mcdonalds
Precis som i Sverige har de flesta McDonalds wifi. Det kan dock skilja mycket på uppkoppling. En annan sak jag upptäckt med McDonalds är att du tappar alla cookies med lösenord du sparat på hårddisken så skriv ner de lösenord du inte vill förlora. Andra smabbmats restauranger som KFC och liknande har också gratis wifi. Sedan har du ju även alla hotell i Kina. Jag tycker det såg ut som alla de hotell jag besökte här hade gratis wifi. Oftast står användare och lösenord vid ingången.


Lite gratiskurser kinesiska drivrutiner.net, Tripadvisors tips på att se i wuxi, travelchinaguides tips

Business sweden shanghai,  Shanghai free trade zone,
Verksamt.se:s tips på länkar, kontakt