??, hem igen Save on your hotel - www.hotelscombined.com a staute as big as the liberty statue new yourk in english普通话

Google Wuxi.se
Något du skall se nere i Wuxi är den stora

Buddha statyn

inne på Lingshan området.

kanaler
Klicka här för den stora bilden
. På området Lingshan ser du, vad som sägs vara, världens största staty av Buddha. Nu ser jag det står en större Buddha i Henshan provinsen. Denna är dock 88 meter hög och står på toppen av en byggnad så du ser den på mils avstånd. Du kan jämföra med Frihetsgudinnan i New Yourk som sträcker sig 94 meter över vattnet. Området den står på, Lingshan, är stort(runt 70 hektar) och du passerar flera byggnader för att komma upp till statyn. Klicka på bilden för en större.

På vägen upp mot den stora Buddhan passerar du väldigt många byggnader.

hog hastigets tag
Bland annat Bodhi avenyn som slutar i en Lotus staty med sju drakar som, enligt legenden, skall ha vattnat Buddha efter födelsen. Enligt legenden skall Shakyamuni Buddha, den mannen som skapade Buddhismen, ha kunnat tala och gå direkt vid födseln. Där han gick skapades lotus blommor och när han sedan pekade mot himmelen med en hand och den andra mot jorden skapades plötsligt två dammar. För att därefter följas upp av nio drakar som duschade Shakyamuni. Sedan skall denne ha sagt att det inte skulle finnas någon bättre än honom mellan himmel och jord. Denna staty kommer under dagen att ge ett spektakel av vatten kaskader som symboliserar denna födelse. På sidorna av Bodha avenue står 126 Gingko träd vilka skall symbolisera ett långt liv.

Ett 1400 år gammalt Gingko träd.

the tree of the god
Inne på området står ett 1400 år gammalt Gingko träd. Det skall vara planterat på 700 talet för att vara gudens trä åt Xiangfu templet i närheten.

frestelser
När du närmar dig den stora Buddhan passerar du även flera andra utformningar som denna djävuls-undertryckande relief. Denna skulptur skall visa hur Buddha blev upplyst genom att trycka ner ondskan. Runt om buddha ser du frestelser bestående av nakna kvinnor, krigare som utmanar honom och mycket mer.

porslin och fajans
På vägen passerar du även Xiangfu buddhist tempel som håller mässor varje dag. Templet byggdes på 500 talet efter kristus men bombades av japanerna under andra världskriget. Templet byggdes sedan upp på 90 talet och med detta även denna enorma Buddha du ser i bakgrunden. Det sägs att du skall, för allt i världen, undvika fotografera munkarna här under ceremonierna eller mässorna. Har du en buddha statyett på dig skall denna sträckas fram under mässan och du skall sedan stå helt stilla. Allt detta för att undvika olyckor till dig och din familj. Jag tycker nog att vi bör undvika fotografera munkarna av respekt. Från början var detta tempel byggt av den berömde munken Xiangfu på grund av att denne såg likheter med Lingjiu bergen i indien var han studerade buddhism 600 år efter kristus. Hit söker sig miljontals av pilgrimmer för mer än tusen år.

swastika
Jag får många frågor angående den swastika som syns på bröst, händer och en massa andra skulpturer med Buddha. Denna användes ju mycket av en liten svarthårig snubbe med chaplin-mustach under början av 1900 talet. Ja, swastikan är en väldigt gammal symbol och härstammar från gamla religioner i Indien. Denna har förekommit på många ställen. Bland annat på gamla föremål i det antika Grekland. Symbolen var symbol för lycka, välstånd och livslängd i många östasiatiska länder. I buddhismen representerar den snurrandet av "Dharma rullar", och främjar därmed välvilja(goodwill), medkänsla och generositet till alla varelser. Enligt Neli Magdalini Sfigopoulou på epochtimes.se snurrar den både med samt motsols. Den skulle representera universums energi, styrka och intelligens när den snurrade medsols och välsignelse när den snurrade motsols. Den skulle även visa universell harmoni och motsatsernas balans. Den swastika som användes av en liten ful gubbe i början på 1900 talet var vänd åt motsatt håll och även lutande. Läs mer på quora.com.

closing
Under den stora Buddha statyn har du ett museum med utställningar samt ett utmärkt wifi. Jag fick 100 MB med smartphonen här.

closing
Vid sextiden stänger parken men har du hinnit gå runt hela området är du väl värd en paus. Jag lovar. Enklast tar du dig hit med buss 88 eller 91 från Wuxi tågstation. Du ser tidtabeller ute på ctrip.com samt chinalingshan.com. Jag har lagt lite fler bilder ute på fotobloggen>>>

Lite gratiskurser kinesiska drivrutiner.net, Tripadvisors tips på att se i wuxi, travelchinaguides tips

Business sweden shanghai,  Shanghai free trade zone,
Verksamt.se:s tips på länkar, kontakt