??, hem igen Save on your hotel - www.hotelscombined.com in english

Google Wuxi.se

I storstäderna hittar du många stormarknader med allt från scootrar till leksaker samt mat. Som Auchan, Walmart, IKEA, Carrefour och Marks & Spencer.

Jag såg väldigt många utländska kedjor här nere från Europa och U.S.A.

kanaler
Walmart är en riktigt stor supermarknad i mitten av Wuxi
. Du hittar walmart på Chunshen Rd, Beitang Qu

2 yuan
Center 66 är en byggnad med allt från restauranger, till bokhandlare och tunnelbana. På ena sidan står ett gammalt tempel kvar.

elscootrar
Mitt tips på att hitta en riktig toalett är på detta stora komplex. Här står, till och med, personal ute på toaletten för att hjälpa dig hitta tvål eller papper. Du hittar center 66 nära Sanyang square.

toalett mcdonalds
Så här ser annars toaletten ut på många McDonalds. Jag tror inte vi är många från Sverige som klarar denna typ av toalett när vi skall göra tvåan.

levande fisk
Powerlong är ett annat storcenter med massor av butiker. Powerlong hittar du på Baoli Plaza. Inte så långt från Green Inn hotel

carre four
Inne på Powerlong hittar du massor av butiker och, bland annat, en internationell varuhus kedja från Frankike kallad carrefour.

marks & spencer
Du hittar andra varuhus som Marks & Spencer. I Shanghai, Beijing och detta i SuzhouNo. 1 Guanqian Street, Pingjiang District, Suzhou.

jysk i kina
Jysk hittar du på några ställen i Kina. Jag såg dock inte inte mer än en butik i Wuxi. Berlingske skriver denna kedja har svårt att etablera sin verksamhet i Kina. Att det kan bero på att kinesiska konsumenter inte intresserar sig för utländska lågpris kedjor. De vill gärna köpa importerat men då skall det vara med hög kvalitet.

ikea shanghai
På vägen mot Nanchang passerade vi denna byggnad. Menar det skall vara IKEA Xuhui strax utanför Shanghai. Du ser det på google maps>>>. China south morning post skriver att restaurangen på denna IKEA är mycket populär bland äldre människor i Shanghai. Problemet för IKEA var bara att alla äldre tog mat med sig hemifrån. Läs mer på deras hemsida>>>. De har därför infört en regel att du måste handla mat innan du sätter dig på deras restaurang. Ikea i Beijing säger de inte har samma problem och låter folk sitta utan att handla mat på deras restaurang. Se mer på ECNS.Jag såg även skyltar för en IKEA restaurang i Wuxi. Jag hittade bara inte dit. Den skall, i vilket fall, ligga på Jingouqiao St i Wuxi. Det jag hör från andra européer som besöker IKEA i Kina är de tycker det är roligt att se kineser äta med kniv och gaffel. Det skall visst ställa till med problem för dem som är vana att äta med ätpinnar.

ecco skor ar dyra
Andra importerade varor är väldigt populära i Kina vilket ger höga priser. Detta är olika typer av skor från det danska märket Ecco. Kan du tänka dig ge 2200 Yuan för ett par ecco skor? Motsvarar nästan 3000 Skr.


Lite gratiskurser kinesiska drivrutiner.net, Tripadvisors tips på att se i wuxi, travelchinaguides tips

Business sweden shanghai,  Shanghai free trade zone,
Verksamt.se:s tips på länkar, kontakt