??, hem igen Save on your hotel - www.hotelscombined.com in english

Google Wuxi.se

Du skall prova höghastighets tåg när du är i Kina

Kina har utvecklat många linjer med tåg där du tar dig från ena sidan av landet till den andra på några timmar. Jag provade att resa från Shanghai till Nanchang med ett av dessa tåg. Sträckan är 70 mil men tåget gjorde det på endast tre timmar. Från och till Pudong använder du tunnelbanan här nere. Se mer här>>>

Landvetter
Många av tågstationerna liknar en flygterminal. Här är Nanchangs tågstation. Runt om har du hundratals butiker, restauranger, snabbmat och mycket annat. En sak du skall tänka på när du planerar att resa tåg är att ha med dig passet vid köpet samt säkerhetskontrollen när du skall på tåget. Köp helst biljetten innan du går på tåget. Du kan köpa den på station också men simidgast är via trip.com.

2 yuan
Många kineser väljer att ta med sig en packe nudlar samt te och använder sedan någon av alla dessa varmvatten kranar du brukar hitta vid toaletterna.

bankar att sitta och ata pa
På Nanchangs järnväg station fanns det till och med bänkar att äta lunch eller ta en kaffe.

hog hastigets tag
Dessa tåg skall göra 340 kilometer i timman och du ser de ofta når över 300 kilometer i timmen på dessa hastighets displayer. Det brukar finnas en sådan över dörrarna som visar var du är någonstans, nästa station och hastigheten just nu. Enligt globaltimes.cn har de även introducerat tåg som gör 400 km/timma denna sommar.

choose your food
Ta och prova. Det är en upplevelse.


Lite gratiskurser kinesiska drivrutiner.net, Tripadvisors tips på att se i wuxi, travelchinaguides tips

Business sweden shanghai,  Shanghai free trade zone,
Verksamt.se:s tips på länkar, kontakt